Kinesiotaping

Kinesiotaping

Kinesiotaping is de naam voor een techniek waarbij kinesiotape wordt toegepast. Dit is een bepaald soort elastische tape. Het is een speciale methode om spieren te omzwachtelen (te tapen). Deze methode is oorspronkelijk in Japan ontwikkeld door Dr. Kenso Kase, in de jaren 70.

Kinesiotaping kan bij problemen met betrekking tot de bewegingsfysiologie worden toegepast. De tape is, in tegenstelling tot de traditionele sporttape, rekbaar. De rekbaarheid bedraagt tot maar liefts 140%, en is daarmee te vergelijken met de rekbaarheid van onze huid. Door het gebruik van deze rekbare tape worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat ze meer kunnen uitrekken dan gewenst is. De gebruikte tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen. Het is belangrijk om te vermelden dat de tape geen medicatie bevat, en geen vervanger is fysiotherapie of revalidatie. Kinesiotaping kan wel worden gebruikt als ondersteuning van deze behandelingen.

KinesioTaping wordt vaak gebruikt om de volgende doelen te bereiken:

  • Vermindering van pijn

  • Vermindering van een zwelling

  • Verbetering van de houding

  • Verbetering van de spierfunctie

  • Snellere terugkeer naar sport of activiteit

  • Verbetering van de (sport)prestaties

Gemiddeld zal een KinesioTape 4 à 6 dagen blijven zitten. Applicaties bij een hand of voet kunnen sneller loslaten. (Wij geven een garantie voor 3 dagen bij correct gebruik, na het douche/zwemmen deppen en niet droogwrijven)

Kosten voor een behandeling KinesioTaping EUR 15,00 (incl. tape)

Maak voor een behandeling een afspraak bij Pedicure- en Massagepraktijk Corpo e la Mente.