Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

De naam zegt het eigenlijk al. Alles is er op gericht om u tot ontspanning te brengen.
Een ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. De ontspanningsmassage is een klassieke lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een warme massageolie gebruikt wordt. Naar keuze worden de voeten, benen, rug, armen en nek tot aan het gezicht toe gemasseerd. Het is ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren. De spanning in de spieren neemt af. De bloeddruk wordt hierdoor verlaagd. Je gedachten en zorgen kunnen losgelaten worden. Een heerlijk moment van rust voor lichaam en geest. Je lichaam krijgt weer nieuwe energie, en je lichaam en geest komen weer in balans. Bij een gehele massage herstelt de bloedcirculatie zich en krijgt de huid meer doorbloeding. Veel klachten door oververmoeidheid, stress, verkeerde zit-, loop-, of staan houding worden voorkomen en of opgeheven. Ook zal je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk gemakkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

U kunt ook samen met een vriend(in) terecht voor het Vriendenarrangement:

Terwijl de een hier een ontspanningsmassage van de achterzijde van het bovenlichaam ontvangt, geniet de ander van een heerlijk voetenbadje met een lekkere versnapering. Dit arrangement kost €50,00.

Uiteraard kun je bij Massagetherapie bie Lilian terecht voor een (klassieke) ontspanningsmassage!

De ontspanningsmassage is ook zeer geschikt voor kinderen we zullen dit vanaf nu een Kindermassage noemen. Kinderen denken niet als volwassen na over wat ze voelen, ze verstaan de taal van aanraking dan ook veel gemakkelijker. Bij een kindermassage gaat het niet om het manipuleren van de spieren, maar om het kind in contact te brengen met zijn/haar lichaam. Kinderen die met gevoelens worstelen gaan simpelweg ander gedrag vertonen. Dit kan dus ook betekenen dat ze contact gaan vermijden.
Een kind zal zich, net als een volwassene trouwens, alleen openstellen voor contact en aanraking wanneer het zich veilig voelt – wanneer het wordt gezien en wordt verstaan, en een volwassenen integer en authentiek is. Een kind voelt dit over het algemeen feilloos aan. Het is dus van belang om een veilige omgeving aan te bieden. Een omgeving, waarbinnen het kind in contact met zijn/haar lichaam wordt gebracht. Door middel van gerichte, liefdevolle aanraking en aandacht leert het van onze handen allereerst respect. Daarbij ervaren en leren ze bewust naar hun lichaam te luisteren. Dit geeft een warm gevoel van verbondenheid en zelfbevestiging. Hierdoor worden kinderen sterker en minder kwetsbaar. Een kindermassage kan onder andere ingezet worden bij onrust, slaapproblemen, stress, maar ook bij fysieke klachten als buik- en hoofdpijn. Maar natuurlijk ook gewoon omdat het kind het als prettig ervaart.

De Kindermassage is een begripvolle en liefdevolle massage, waarbij het kind centraal staat.